Hooggevoelig of Hoogsensitief?

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 11:41

Hoogsensitief of hooggevoelig? Velen gebruiken deze termen voor hetzelfde, maar wist je dat hier een verschil in zit? Het is niet hetzelfde!

 

Hoogsensitiviteit is aangeboren. Hoogsensitief zijn is niks negatiefs! Ik zie het juist als een kracht, en wel een hele mooie! Hoogsensitieve mensen zijn vaak heel goed in het aanvoelen van anderen. Ze hebben een goed ontwikkelde intuïtie en zijn zich zeer (zelf)bewust van alles op een positieve manier.

 

Hooggevoeligheid daarentegen is niet aangeboren, maar ontstaan. Mensen die hooggevoelig zijn, zijn vaak veel sneller overprikkeld. Hun systeem is zodanig overbelast, dat alles veel harder binnenkomt. Ze staan constant 'aan', er is een constante alertheid. 

 

Hooggevoeligheid kan ontstaan door verschillende dingen, bijvoorbeeld door trauma, of stress al voor je geboorte. Maar ook door allerlei andere situaties, waardoor jij in een staat van alertheid bent gekomen, die niet meer uit is gegaan.

 

Wist je dat je niet hoeft te blijven leven met hooggevoeligheid? Je kunt hier iets aan doen!

 

Met NEI kunnen we samen gaan kijken wat bij jou de oorzaken zijn van die hooggevoeligheid. We gaan opzoek naar wanneer jij dit hebt opgeslagen in je systeem en we zorgen ervoor dat jij alles kunt gaan integreren, zodat jouw systeem het eindelijk kan gaan verwerken in plaats van dat het in die alertheid blijft doorgaan. Zo kunnen we weer zorgen voor balans en meer rust!

 

Ben jij hooggevoelig en ben je er klaar voor om meer rust in je leven te krijgen?