Hooikoorts

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 00:20

Het hooikoorts seizoen is weer in aantocht. Deze loopt van eind februari tot in augustus en geeft ongemak bij velen. Niezen, prikkende of tranende ogen, verkoudheid, huidklachten of zelfs maag- en darmklachten. Het lichaam geeft een overreactie als het in aanraking komt met bepaalde pollen of grassoorten. En er kan zijn dat het lichaam op bepaalde voeding hierdoor ook extra alert reageert, waardoor de klachten alsmaar erger worden.

 

Anti-histamine producten worden steeds vaker ingezet om het tegen te gaan, echter heeft histamine niet alleen negatieve bijwerkingen. Bij een normale hoeveelheid zorgt het ook juist voor energie. Dus veel mensen die anti-histamine tabletten gebruiken, kampen weer met extra vermoeidheid. 

 

Er zit ook nog een emotionele kant onder hooikoorts. Dit heeft vaak te maken met niet bij je eigen natuur kunnen blijven. Kun jij jezelf uiten zoals je bent? Zie jij je eigen natuur of wil je die niet zien?

 

Met NEI kijk ik naar het complete plaatje, op welke pollen, grassen en voeding reageer jij allemaal. Zijn er dingen die jou kunnen ondersteunen? Dingen die je beter wel of niet kunt eten? Het emotionele stuk test ik ook uit en de vastgezette emoties maken we los uit jouw systeem, zodat het kan herstellen & zodat die hooikoortsklachten kunnen verminderen/verdwijnen!