• Het HOOIKOORTS-seizoen is weer op komst! Wist je dat NEI therapie dit heel fijn en uitgebreid kan behandelen? Voor meer info, bekijk het nieuwste blog-artikel!
  • Liever eerst kennismaken of twijfel je of NEI iets voor jou is? Met een mini consult van 30min krijg je al een mooi idee! Investering: €22,50
  • Wil jij ook leren werken met een biotensor? NIEUWE DATUMS ONLINE! Kijk onder het kopje 'workshop biotensor' in het menu!

Belemmerende overtuigingen

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 19:22

Iedereen heeft ze wel. Negatieve gedachtes over zichzelf. Als deze gedachtes niet telang blijven hangen en zichzelf niet vastzetten in je systeem, is er niks aan de hand. Helaas gebeurt dit wel vaak. 

Zelfsabotage kun je het ook wel noemen. Overtuigingen die jou belemmeren om te groeien, overtuigingen die erg in de weg kunnen zitten.

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een fijne methode om hiermee om te gaan. Het richt zich op het ontdekken van de emoties achter belemmerende overtuigingen. Door de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft te herstellen, kunnen deze overtuigingen worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuwe, positievere overtuigingen.

De oorsprong van een negatieve gedachte kan soms erg diep zitten. Vaak zijn ze al ontstaan in de kindertijd, of zelfs al voor jouw geboorte. Met NEI wordt dit mooi zichtbaar, zodat je echt begrijpt waarom je je zo bent gaan voelen. Dit is precies die samenwerking van de hersenhelften die nodig is voor het kunnen loslaten van overtuigingen die jou tegenhouden te groeien.